Magunkról

A Város és Környezetvédő Egyesület elődje a Szarvasi Városszépítő Egyesület, 1985-ben alakult, az országba harmadikként. Munkájuk során az akkori lehetőségeknek és társadalmi igényeknek megfelelően sok munkával, szép eredményekkel teremtettek megbecsülést, hírnevet társaságuknak.

Elődeink munkáját folytatva, a város szépítése, fejlesztése iránti elkötelezettségből adódóan 1998-ban kezdte el megújult tevékenységét jelenlegi közösségünk. Hivatalos nevünk ugyan Város és Környezetvédő Egyesület, de örökölve elődünk nevét „városszépítőknek „ neveznek minket. Örömmel vállaljuk ezt a nevet, és végezzük munkánkat közhasznú civil szervezetként.

Tagjaink kötelességüknek érzik, hogy segítsék a város fejlődését, szépítését. Együtt gondolkodunk mindazokkal, akik tehetnek valamit a városunkért. Ütköztetjük a véleményeket, érdek, harag és részrehajlás nélkül. Felelősséggel, szakemberek bevonásával alakítjuk ki álláspontunkat eldöntendő kérdésekben. Szakmai felkészültségünk, tapasztalataink hasznosíthatóak Szarvas fejlesztésének folyamatában. Érdekeink a város lakóival közösek, ezért szívesen fogadjuk sorainkba a városunkért tenni akaró polgárokat, hogy minél többen dolgozzunk Szarvasért. Az objektív szakvélemény kialakításában, vállalásaink teljesítésében széles szaktudásra alapozva osztjuk meg feladatainknak; óvodapedagógusok, tanárok, építész-, kertész- és agrármérnökök, természetvédő, idegenforgalmi és számviteli szakemberek, valamint orvos és informatikus végzettségű tagjaink tudására építve.

Legfontosabb adataink:

  • Alapítás éve: 1985
  • Újjáalapítás éve: 1998
  • Neve: Szarvasi Város és Környezetvédő Egyesület
  • Elnök: Dr. Váradi Lászlóné
  • Levelezési cím: 5540 Szarvas, Anna liget 8
  • Telefon: 66 210 453, 70 635 8995
  • Email: varadia@vizeshal.hu